Eind deze maand is het dan zo ver: Lars van Meijel begint dan aan de 2018 Challenge Tour. De Jong Accountants en Adviseurs volgt Lars van Meijel al geruime tijd en steunt de jonge golfprofessional in zijn weg naar de top. Als hij deze maand op dit internationale golf tournament in actie komt, zal hij alles uit de kast moeten halen. Dus hoe bereidt hij zich hierop voor?

Om te beginnen de vraag welke clubs Lars mee zal nemen op de Challenge Tour. Bij het spelen op dit niveau is elk detail van belang en daarom kijkt hij goed naar wat er het best bij hem past. Volgens Lars moet je vertrouwen krijgen in een club en meegroeien met de technologie. In zijn tas voor 2018 zitten vooral clubs waar hij al een tijdje mee speelt, maar ook zeker een paar nieuwe aanwinsten. Alle clubs worden regelmatig gecheckt en gefit.

Verder is het nu vooral heel veel trainen en spelen. Lars vertrok midden februari voor een trainingsstage naar Portugal om daar samen met een paar GolfTon talenten te spelen en ervaringen uit te wisselen. Er werd natuurlijk ook getraind om zijn eigen werk sterker te maken. De focus lag die week op de swing, putten, wedges en het lange spel. Lars vertrok uit Portugal met veel vertrouwen in zijn spel. De komende tijd zal hij in binnen- en buitenland verder trainen om zijn spel te perfectioneren.

Helaas begon die trainingsperiode niet helemaal zoals verwacht. De golfsport kan soms onvoorspelbaar verlopen en soms lopen dingen ook anders dan je denkt. Lars had erop gerekend om in Marokko de Pro Golf Tour te spelen, maar hij is daar helaas niet binnengekomen. In plaats daarvan koos hij ervoor om de Alps Tour in Rome spelen. In Rome aangekomen voor het eerste toernooi, bleken de weersomstandigheden – met 40 cm sneeuw – dermate slecht te zijn dat het toernooi afgezegd moest worden. Lars heeft toen besloten toch nog een paar dagen daar te blijven om indoor te trainen. Uiteindelijk konden er toch nog 18 holes gespeeld worden!

Het staat dus nog niet volledig vast welke toernooien er gespeeld zullen worden. Dit zal deels ook afhangen van Lars’ prestaties bij de start van het seizoen. Zo kan hij bij een goede start een hogere ranking krijgen en kan zijn schema weer veranderen. Naar verwachting zal hij zo’n 25 van de in totaal 29 toernooien van de Challenge Tour spelen dit seizoen, waarvan de eerste op 22 maart in Kenia van start gaat*. Wij blijven Lars volgen, maar wensen hem nu alvast heel veel succes bij de Challenge Tour!

*Alle toernooien zijn te vinden op: https://larsvanmeijel.com/kalender/.