We volgen Lars van Meijel (23) al een tijdje in zijn carrière als jonge golfprofessional. Na een mooie afsluiting van het seizoen in 2017, kon hij zijn plek in de Challenge Tour veiligstellen, waaraan hij in maart dit jaar zal deelnemen. De Jong Accountants en Adviseurs blijft hem volgen in de weg naar dit tournament.

Voor Golf.nl geeft Lars een aantal tips om beginnende golfers op weg te helpen. De belangrijkste les: goed kijken! Volgens hem weten veel beginnende spelers namelijk niet goed waar ze moeten kijken (als ze dit al doen) en zijn vervolgens verbaasd dat de bal er niet in gaat. Begin daarom met het kijken naar de hole en een meter daarachter om te zien wat er daar met de bal gebeurt. Vervolgens bouw je langzaam een lijn terug van de hole naar de bal. Toch zijn er veel mensen die niet aan de andere kant van de hole kijken en dan gaat het fout en zie je veel drie-putts.

Daarnaast is de snelheid op de greens erg belangrijk, waar Lars dan ook op traint om drie-putts te vermijden. Het lezen van de greens is ook een stuk makkelijker als je de snelheid van de putts onder controle hebt. Benieuwd hoe Lars dit traint? Lees het gehele interview hier.