Derde aanvraagperiode NOW (vanaf oktober 2020)

VirusDe derde aanvraagperiode NOW (vanaf oktober 2020) sloot al eind december 2020. Op dat moment was de regel nog dat de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) meetelde als omzet. Ondernemers die daardoor het benodigde omzetverlies van minimaal 20% niet haalden, vroegen voor deze periode waarschijnlijk geen NOW aan.

TVL telt niet meer mee als omzet

Onlangs is echter bekendgemaakt dat de TVL alsnog vanaf de derde aanvraagperiode NOW niet meetelt als omzet. Door het niet meetellen van de TVL heeft de ondernemer dus een lagere omzet. De ondernemer haalt daarom misschien alsnog het benodigde omzetverlies van minimaal 20%.

Alsnog NOW aanvragen

Deze ondernemers kunnen nu alsnog voor de derde aanvraagperiode (vanaf oktober 2020) NOW aanvragen. Dit kan door te bellen met UWV Telefoon NOW.

Let op! Deze mogelijkheid is geopend tot en met 16 juli 2021.

Vierde aanvraagperiode NOW (vanaf januari 2021)

Ook voor de vierde aanvraagperiode NOW (vanaf januari 2021) kan een ondernemer alsnog NOW aanvragen. De aanvraagperiode van deze vierde periode sloot half maart 2021. Verliest een ondernemer door het niet meer meetellen als omzet van de NOW minimaal 20% omzet en vroeg deze ondernemer de NOW nog niet aan? Dan kan dit nu alsnog tot en met 16 juli 2021 door te bellen met UWV Telefoon NOW.

Tip! De vijfde aanvraagperiode NOW (vanaf april 2021) loopt nog tot en met 30 juni 2021 17.00 uur. Het niet meer meetellen van de TVL als omzet, kan dus voor deze aanvraagperiode in de reguliere aanvraag worden meegenomen.

Geen actie nodig als NOW al is aangevraagd

Vroeg u al NOW aan voor de derde en vierde aanvraagperiode? Dan hoeft u niet nogmaals een aanvraag te doen. Bij de definitieve vaststelling van de NOW over deze perioden wordt alsnog rekening gehouden met het niet meer meetellen van de TVL als omzet.

Let op! Voor de eerste en tweede aanvraagperiode NOW telt de TOGS (de voorloper van de TVL) en de TVL nog wel mee als omzet. U kunt voor deze perioden dan ook niet alsnog NOW aanvragen.