Sinds 1 januari 2016 geldt een kortere deponeringstermijn dan voorheen. Volgens de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening moet een jaarrekening nu binnen 12 maanden aangeleverd worden. Dat zit zo: het bestuur moet binnen 5 maanden na afsluiting van het boekjaar de jaarrekening opmaken. Voorheen kon er dan nog eens 6 maanden uitstel gekregen worden van de algemene vergadering, terwijl dit nu nog maar 5 maanden is.

Dat betekent dat als er over 2016 een jaarrekening gemaakt moet worden, deze uiterlijk 1 november 2017 opgesteld moet zijn. De algemene vergadering moet binnen twee maanden de jaarrekening vaststellen en deponeren bij de Kamer van Koophandel. De termijn waarbinnen het bestuur de jaarrekening moet deponeren is dus verkort van 13 naar 12 maanden, waardoor de deadline vervroegt naar 31 december 2017.
Er is echter nog iets om rekening mee te houden. Als de bestuurders bij de besloten vennootschap ook aandeelhouders zijn, dan geldt de termijn van 2 maanden tot vaststelling niet. Dan gaat de deponeringsplicht meteen in en zijn er slechts 8 dagen na het opstellen om de jaarrekening te publiceren. Dit zou dan vallen op 8 november 2017.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Klik hier om contact met ons op te nemen.